FAQ - Returer & byten

Byten & returer

  1. Fyll i det returformulär som kom med i fraktpåsen.
  2. Fäst returfraktsedeln över den gamla fraktsedeln på fraktpåsen.
  3. Se till att påsen är ordentligt försluten och lämna paketet hos närmaste DHL ombud.

Se till att returformuläret är korrekt ifyllt.

Som konsument står man för kostnaden för returen, varför 49 kr kommer dras från det belopp du får tillbaka efter en godkänd retur. Återbetalningen sker så fort vi mottagit returen och kontrollerat produkterna. 

 Önskar du att byta en produkt efter att ha beställt fel storlek eller fått ett plagg som inte passar dig skickar du tillbaka paketet på samma sätt men mejlar även oss på support@linnealoquest.com och anger vilken storlek du vill byta till så skickar vi ut det kostnadsfritt och utan att du betalar någon returfrakt. 

Leveranstid

Inom Sverige har vi normalt en leveranstid på 1-3 arbetsdagar. Utanför Sverige är leveranstiden 2-5 arbetsdagar.

Fri frakt

Vid köp över 499 kr erbjuder vi fri frakt.

Frakt

Ditt paket skickas till ditt närmaste- eller valda DHL-ombud. Så snart paketet är redo att hämtas ut blir du aviserad till de kontaktuppgifter du lämnat när du gjorde din order. Paketet ligger kvar på ombudet i 14 dagar.

Vi levererar de flesta länderna i världen. Hittar du inte önskat land att beställa till i checkouten hjälper vi dig gärna, skriv ett mail till support@linnealoquest.com

Express

Tack vare våra snabba leveranser erbjuder vi enbart standardleverans inom Sverige.

Betalsätt

Vi använder Klarna som betalningsmetod. Där kan du välja mellan faktura, kortbetalning, delbetalning eller Swish.

Reklamation

Har du mottagit en vara som vid leverans är felaktig, trasig eller på annat sätt inte uppfyller kraven för produkten vänder du dig till vår kundsupport för att begära reklamation. Du returnerar då varan till oss och efter att vi kontrollerat den och fastställt att det rör sig om ett produktionsfel som är grunden för reklamation så kan du välja mellan en återbetalning eller en ersättning av varan. Vi svarar inte för skador eller fel som uppkommer till följd av konsumentens vårdslöshet efter att leverans av produkten genomförts.