Villkor

Köp-och leveransvillkor

Byten och returer

  1. Fyll i det returformulär som kom med i fraktpåsen.
  2. Fäst returfraktsedeln över den gamla fraktsedeln på fraktpåsen.
  3. Se till att påsen är ordentligt försluten och lämna paketet hos närmaste DHL ombud.

Se till att returformuläret är korrekt ifyllt.

Som konsument står man för kostnaden för returen, varför 49 kr kommer dras från det belopp du får tillbaka efter en godkänd retur. Återbetalningen sker så fort vi mottagit returen och kontrollerat produkterna. 

Öppet köp

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom trettio (30) dagar från det att varan mottagits (gäller ej för företag). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid en ny produkt, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador.

Byten

Vi gör inga direkta byten i vårt lager. Ifall du vill byta en produkt lägger du en ny order på produkten/produkterna du vill ha istället och returnerar produkten/produkterna du vill lämna tillbaka.

  1. Lägg en ny order och fyll i koden för fri frakt (koden finns på retursedeln).
  2. Fyll i det returformulär som följde med i fraktpåsen.
  3. Fäst returfraktsedeln över den gamla fraktsedeln på fraktpåsen.
  4. Se till att påsen är ordentligt försluten och lämna paketet hos närmaste DHL ombud.

Du får alltid fri frakt ifall du vill byta en produkt. Använd koden som finns på retursedeln vid din nya order.

Vi hjälper dig enkelt ifall du har någon undran. Du är välkommen att kontakta oss på support@linnealoquest.com.

Leveranstid

En order levereras på snabbast möjliga sätt. Ordrar lagda innan kl. 12 skickas vanligtvis redan samma dag på vardagar. Som oftast får du ditt paket inom 1-3 vardagar, det är dock inget vi kan garantera. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

 Vid kampanjer förbehåller vi oss rätten att leveranstiden kan vara längre, även om vi fortfarande försöker hinna med att leverera inom 1-3 vardagar.

Vi reserverar oss mot ifall en produkt blivit slutsåld under tiden du gjort din beställning. Vi kommer då att kontakta dig via mejl direkt när det upptäcks för att förklara hur det ligger till och hur vi kan lösa det på sättet som känns bäst för dig.

​​Leverans och frakt 

Var väldigt noga med att uppge korrekt mejladress och telefonnummer vid beställningar. Lämnar man felaktiga kontaktuppgifter kan man inte få nödvändig information om sin order, som i sin tur kan göra att kunden inte kan hämta ut sitt paket. Paket som inte hämtas ut kommer skickas tillbaka till oss. I händelse av detta kommer vi dra 200 kr från det belopp som betalas tillbaka till kunden för varje paket som inte hämtats ut.

Vi använder DHL som leveranssätt. Just nu har vi fri frakt på beställningar över 499 kr. För beställningar under 499 kr tillkommer en fraktkostnad på 49 kr inom Sverige. Vid returer som utnyttjar vår returfraktsedel dras fraktkostnaden från beloppet som återbetalas till kunden. 

När du lagt en order kommer du få en orderbekräftelse skickad till den e-postadress du uppgivit. När vi skickat iväg din order får du ytterligare ett mejl som innehåller ditt spårningsnummer. När ditt paket har kommit till närmsta DHL postombud får du ett mejl eller SMS. Var noga med att lämna korrekta kontaktuppgifter så du kan få uppdateringar om din order.

Vi har inte möjlighet att ändra uthämtningsställe efter lagd order. Ordern skickas till närmsta uthämtningsställe från den adress du uppgivit.

Vid beställningar utanför Sverige visas den aktuella fraktkostnaden efter du valt ditt land. Linnea Loquest AB ansvarar inte för eventuella föreseningar av din leverans.

Tullar och skatter för länder utanför EU/EES

Om en beställning skickas till ett land utanför EU kan eventuella importtullar och skatter tillkomma, dessa debiteras när försändelsen når din leveransadress. Momsen som tillkommer är baserad på ditt totala ordervärde, oavsett om din beställning ingår i en kampanj. Det bör noteras att Linnea Loquest AB inte har någon kontroll över dessa avgifter eftersom dessa är olika för olika länder. Dessa avgifter går därför inte att förutse. Det är konsumentens ansvar att betala skatt och tullavgifter. En beställning kan inte annulleras eller “returneras till avsändaren” såvida inte dessa avgifter har godkänts. Försening eller betalningsvägran av dessa avgifter kommer resultera i att din order förstörs/returneras till avsändaren och du kommer inte därmed inte att bli återbetald. Genom att lägga en order hos Linnea Loquest godkänner du dessa villkor.

Vänligen kontakta ditt lokala tullkontor för ytterligare information.

​​FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken inte skäligen kunnat förutses, som påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, och som gör att vi inte kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall sådan händelse utgöra grund för att Linnea Loquest AB befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Reklamationer

Ifall varan inte anses vara felaktig eller defekt förbehåller Linnea Loquest sig rätten att neka reklamationen i enlighet med konsumentskyddslagstiftning. Linnea Loquest följer riktlinjer från allmänna Reklamationsnämnden (Läs www.arn.se). Mer information hittas på www.konsumentverket.se.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Linnea Loquest hålls inte ansvarig för yttre omständigheter. Vi hänvisar till svenska lagen “Distansavtal och avtal utanför affärslokaler” (2005:59).

Övrigt

Linnea Loquest är inte ansvarig ifall olyckor skulle uppstå där produkter från oss har använts.

Kom ihåg att produktbilder från oss kan vara extrautrustade. I produkttexten beskrivs alltid varan i fråga. Den upplevda färgen på produkter i bildformat kan variera från verkligheten beroende av vilka inställningar du har på skärmen.

Alla former av organisationer som handlar varor via hemsidan godkänner vid köp att organisationens namn kan publiceras på hemsidan. 

Rabattkoder och kampanjerbjudanden kan inte lösas in i efterhand på en av oss redan behandlad order. Kampanjer och rabattkoder kan ha en begränsad tid för när de gäller och ordern måste därför ske under denna tid för att den ska vara riktig.

Har du fortfarande frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på support@linnealoquest.com så hjälper vi gärna dig. 

Företagsinformation

Linnea Loquest AB 

Organisatiosnummer: 559277-1504

Gamla Enköpingsvägen 17417464 Sundbyberg

Sverige

Personuppgifter

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). Vi behandlar följande kunduppgifter: förnamn, efternamn, organisation, mejladress, personnummer/organisationsnummer, momsregistreringsnummer, adress, postnummer, stad, land och telefonnummer.

Som kund kan du när som helst begära utdrag, ändring eller radering av denna information. I detta fall, vänligen kontakta vår kundsupport på support@linnealoquest.com.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Betalning

Vi använder Klarna som betalningsmetod. Där kan du välja mellan faktura, kortbetalning eller delbetalning.

Om du är under 18 år, krävs det en vuxens godkännande innan beställningen kan slutföras.

Alla priser som anges på hemsidan inkluderar moms i enlighet med tillämplig lagstiftning. Vid beställningar som görs i ett land inom EU ingår moms i priset. Vid beställningar som görs i ett land utanför EU är priserna exklusive moms.

Klarna

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produktspecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank.